Ris á la malta är min absoluta favoritdessert på julbordet. En fluffig risgrynsgröt med smak av vanilj, underbar!
10 portioner ris á la malta
1 kg färdigkokt risgrynsgröt och saftsoppa- recept HÄR!
3 dl grädde
3 msk florsocker (minska mängd om du vill ha den mindre söt)
1 msk vaniljsocker
Valfri tillsättning:
1 dl skalad mandel
Gör såhär:
Blanda grädde, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Vispa grädden fluffig och ganska fast. Blanda sedan med den kalla risgrynsgröten. Om du vill ha mandel kan du blanda det med gröten. Toppa med klementinbitar och servera med saftsoppa. Ljuvlig!
Hej!
Har precis hittat hit till Dig och vill tacka för en trevlig blogg med en massa härliga recept och inspiration.
Helt enig angående Ris ala Malta, så gott, men den danska varianten med hackad mandel gillar jag inte speciellt mycket 🙂
God Jul
Inredningshjälpen/Anette
Hej 🙂
Kul att du har hittat hit. Ja visst är det gott :-D!
God Jul /Kram